MAĶÜ BÖLGESEL KALKINMA STRATEJİ PROGRAMLARINDA ÜST SIRALARDA

MAĶÜ BÖLGESEL KALKINMA STRATEJİ PROGRAMLARINDA ÜST SIRALARDA

13 Mayıs 2024 Pazartesi 12:19

MAKÜ Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programındaki Performansı ile Üst Sırada
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Değerlendirme Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında Bitlis Eren Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 10 Mayıs’ta gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner katıldı.
Prof. Dr. Erol Özvar, toplantıda yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurulu olarak yükseköğretimde çeşitliliğin ve uluslararasılaşmanın artırılması hedefleri doğrultusunda, Türkiye'nin dört bir yanından seçilen 25 üniversite ile Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesini başarıyla yürüttüklerini, 11. Kalkınma Planı'nın ardından 1 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 12. Kalkınma Planı'nın 682.5 numaralı tebliğinde yer alan 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi' ifadesiyle devletin en üst politika belgesinde de yer aldığını belirtti. Prof .Dr. Özvar, bu projenin, Türkiye'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda üniversitelerin bölgesel potansiyellerini maksimize etmeye yönelik stratejik bir girişim olduğunu vurguladı. Aynı zamanda projelerden üretilen uluslararası düzeyde nitelikli yayınların çok önemli olduğunu, bunu izlediklerini ifade ederken, etik değerlere dayalı bir rekabetin üniversitelerimizin verimliliğini ve etkinliği artıracağını, bu bakımdan üniversitelerimizin rekabet üstünlüğü üretebilecek yönlerini geliştirmelerini istedi. Uluslararası üniversite sıralamalarını önemsediğini belirten Prof. Dr. Özvar, Türkiye’deki üniversitelerin dünyadaki ilk 100 ve ilk 500 hedeflerini hatırlattı. 
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Toplantısı’nda programa dahil olan 25 üniversitenin yaptıkları çalışmalar değerlendirildi. Bu toplantıda, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmelere göre performans açısından tüm ihtisaslaşma üniversiteleri arasında en üst sırada yer aldı.
Toplantının ardından Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve diğer katılımcılar, üniversitemizin bölgesel ve uluslararası alandaki etkileşimini daha da güçlendirmek üzere atılacak adımları tartıştılar. 
Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, bölgesel kalkınma misyonu yüklenmiş üniversiteler arasında birçok performans kriteri bağlamında en üst sırada yer almalarının mutluluğu içinde olduğunu, bu başarıda emeği geçen akademisyenlere teşekkür ettiğini ifade etti. Bölgesel kalkınma çalışmaları ile Yüksek Öğretim Kurulunun uluslararasılaşma politikasına ve ülkenin akademi markasına katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti. 

 

DİĞER HABERLER